top of page
IMG_0447_edited.jpg

OVER MIJ

Monique Zeegers 
Haptotherapeut en Haptonomisch Begeleider

Ik ben Monique Zeegers en woon met mijn man Bart en mijn hond Sammie in in het dorp Heilig Landstichting vlak bij Nijmegen. Onze 2 + 4 kinderen zijn inmiddels uit huis. 

Ik geniet van het wandelen met Sammie door de mooie bossen in de omgeving. Zo kan ik het best in contact komen met mezelf. Ook ontmoet ik daar mensen, die mij mooie contacten opleveren. Daarnaast doe ik 1 x per week yin yoga, een fijne manier om aan mijn energiebalans te werken.

Als mensen in beweging komen komt er energie vrij. Dit kan door fysiek te bewegen maar ook door innerlijk in beweging te komen. Dit inzicht heb ik opgedaan in de loop van mijn (werkzame) leven. Ik heb hard (soms te hard) gewerkt waardoor ik tegen mijn eigen grenzen aanliep. Daardoor belandde ik in een burn-out. Ik heb toen zowel psychotherapie als haptotherapie gehad. Deze therapievormen vullen elkaar mooi aan en hebben mij veel gebracht. Ik kon daardoor aan den lijve ervaren en voelen waar ik mee bezig was. Daardoor kreeg ik langzamerhand inzicht in mijn patronen en kreeg ik mijn energie weer terug. 

​Mijn visie op haptonomie is dat het een ontwikkelingsgerichte therapievorm is waarbij ik werk met ervarings- en lichaamsgerichte toepassingsvormen. Ik werk aanvullend en in samenwerking met onder andere: psychotherapeuten, fysiotherapeuten, huisartsen, praktijkondersteuners GGZ en psychosociale hulpverleners.


In mijn werk als haptotherapeut en als haptonomisch begeleider ga ik samen met mijn cliënten op zoek naar hun patronen en drijfveren. En gaan we aan de hand van ervarings- en lichaamsgerichte oefeningen op zoek naar mogelijke grenzen en de onderliggende oorzaken.

Ook formuleren we samen een ontwikkelvraag bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, studie, werk of levensfasen problematiek.

   

Ik heb de opleiding tot Haptotherapeut en Haptonomische Begeleiding gedaan bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen. Haptonomie heeft me niet meer losgelaten en is een ‘way of life’ voor mij geworden. Dit heeft geleid tot het oprichten van mijn praktijk

´In Beweging met Haptonomie´.


Ik gun iedereen zijn eigen zoektocht naar een betekenisvol leven. Daarin zou ik graag een stukje met je oplopen om samen te kijken naar de mogelijke obstakels en hoe daarmee voelbaar om te gaan. 

praktijk intakehoek.jpg

PRAKTIJK IN BEWEGING MET HAPTONOMIE

bottom of page